15.08.2010
Odderøya – insula dulce
Ora 12 a venit, noi pe insulă-am pornit!
A fost ceva de urcat până în vârf, dar am avut un ghid fain şi destule opriri pentru a putea să răsuflăm în voie.
Insula a fost folosită ca bază militară şi pentru a separa populaţia atinsă de holeră de restul oraşului. Cele două spitale, câteva tunuri şi vechiul cimitir încă mai există şi pot fi vizitate gratuit. Şi accesul pe insulă e gratuit! Seamănă un pic cu grădina botanică din Cluj...numai că printre copaci vezi marea şi nu un gard. :)
Zmeură şi fragi, levănţică şi pini...parcă sunt în Braşov...dar aici se simte parfumul mării.
Ghidul ne arată o insulă mai mică în apropiere pe care se obişnuia să se ardă diverse lucruri de pe vapoare prin 1830 pentru a inlătura pericolul unei noi epidemii.
Ce privelişte!
Ce bune sunt waffls :D cu gem ....mmmm
Today’s Norwegian thing iiis: caşcaval maro
pentru că şi deoarece: brunost – caşcavalul maro, din lapte de capră şi de vacă ... e dulce.
P.S. am mâncat un fel de chiftele cu cranberry sauce...adică dulceaţă...şi recunosc mi-a plăcut carnea dulce...Norway is sweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu