sâmbătă, 11 septembrie 2010

butelie butelie fooooc foooc

Două alarme de incendiu într-o săptămână, trei într-o lună.


Mă întreb de câte ori s-a pornit o alarmă falsă în Haşdeu sau în oricare alt cămin de la noi din cauza unei pizza.

Prima alarmă de acum vreo săptămnă n-am prins-o...a fost pe la 1 dimineaţa.

A doua a avut loc miercuri la 2 a.m. Am crezut că sună cineva la uşă. Este exact acelaşi sunet. Am ieşit pe hol şi am bătut la uşa Sarei, vecina din Spania...Ne-am văzut feţele adormite şi nervoase, ne-am luat gecile şi am ieşit afară, unde cu toţii am tremurat vreo 10 minute până au venit pompierii şi au închis alarma. Ştiţi ce s-a întţmplat? Doi norvegieni beuţi au uitat o pizza în cuptor. Veniseră de pe vaporul cu care mă plimbasem şi eu în aceeaşi zi. Un vapor cu destinaţia Danemarca, adică duty free shops, adică băutură ieftină.
Am plecat la 16:30 din port şi ne-am întors pe la 23:30. Cei mai mulţi, tineri dornici să se pilească, fiindcă asta este pentru ei o vacanţă de de vreo şase ore, au golit rafturile de vodkă, vin, bere, rom, tequila etc. în primele 3 ore...pentru că nu aveau voie să cumpere la întoarcere şi s-au şi îmbătat pentru că nu aveau voie să ducă decât o anumită cantitate din fiecare alcool.
Eu am cumpărat vin şi Baileys :D
Dar eu nu m-am îmbătat şi nu am dat la boboci în port, pe canapele - adică locuri publice unde părinţi, bunici, turişti se plimbau în voie, uneori fotografiind fenomenul "ewww, bleah, wtf" cum îi zic uneori.
Aaa şi eu nu am uitat o pizza în cuptor şi am picat lată fără să simt că mă sufoc...precum restul palierului.

A treia alarmă, sâmbătă la 4 dimineaţa. Cât de duuuugh poţi să fii? Adică acelşi tip ca şi prima oară...tot cu o pizza...la 4 dimineaţa!

Long story short...avem un plan, luăm un topor şi un stingător. Îi spargem uşa, îl şpreiem şi în urăm un înfocat fuck you and good night!
Eu am propus să renunţăm la stingător...toporul ajunge...muahahaa!

!Sincer...mănâncă nişte pufuleţi dude!

Aş vrea să nu mai aud alarme...căci puterea obişnuinţei s-ar putea să devină tragică. A patra oară zici că-i pizza, rămâi în pat şi defapt e chiat incendiu...



Aşa...Danemarca...am avut timp să cobor de pe vapor să-mi iau biletul de întors şi atât...pentru că dar duty free-ul contează! A fost gratis, deci să zicem că nu regret drumul. Ah şi am Baileys!


În rest...am fost pe la party-uri pe paliere, prin baruri şi bucătării. Am văzut mii de reacţii la băuturi spirtoase şi am întâlnit oameni interesanţi care au umblat şi descoperit lucruri vechi, dar mereu interesante.

Câţiva dintre cei cu care am vorbit vor să-şi pună la punct arborele genealogic. Kerstin din Austria are o poveste tare faină. Bunica ei era din Norvegia, dar s-a îndrăgostit de un soldat austriac nazist şi pentru că era însărcinată a trebuit să fugă în Austria. Dacă nu ar fi făcut-o pedeapsa era să fie rasă şi copilul luat şi pus în orfelinat. Aşa că acum Kerstin îşi caută şi chiar şi-a găsit o rudă din familia din Norvegia. Mi-a spus că e tare curioasă să afle de la cine are talentul şi dorinţa de a picta.

...eu de unde vin?

Un alt tip din Cehia...pe nume Rogozan dragii mei, va cerceta istoria familiei sale în Cluj, unde se pare că are un unchi...un profesor universitar. Dacă aveţi vreun prof cu astfel de nume să mă contactaţi vă rog, să-i fac o surpriză băiatului cu sânge de ardelean!


Toamna s-a instalat frumos...iar acum plouă mărunt, plouă cu parfum de mare.

Norwegian thing...oamenii ăştia iubesc pizza, în special pizza grandiossa şi au pâine foarte bună. Pâine albă, neagra, intermediară, cu seminţe, graham...de toate. Şi ţi-o feliezi singur într-o maşinărie, gratis chiar! Nu miroase urât, nu se întăreşte a doua zi, e bună cu brânză topită (că nu au brânză ca la noi) şi e bună goală.
Hmm...tipul cu pizza...mai bine ar înfuleca o bucată de pită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

http://www.youtube.com/watch?v=ebqdwQzmSHM http://www.youtube.com/watch?v=AkJf0md1kG8